ראשי > מתכונים > דג מאודה בטחינה עם עגבניות וזיתים שחורים
קל
רמת קושי
30 דק
זמן הכנה
פרווה
סוג
מה צריך?
לבסיס המנה:
2 פילטים של דג לבן (למשל מוסר או דניס)
צרור עגבניות שרי
2 בצלים ירוקים
5-6 זיתי קלמטה
לרוטב טחינה:
¼ כוס טחינה בארכה
½ כוס מים
מיץ מחצי לימון
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות.
על גבי רדיד אלומניום, מניחים את הדג ומכסים ברוטב הטחינה. מניחים מעל את העגבניות, הבצל הירוק והזיתים. מקפלים את שולי נייר האלומניום בצורת מעטפה, כך שהדג יהיה סגור כולו בפנים.
אופים כ-20 דקות.
לדג אפוי – מניחים את הדג, העגבניות, הזיתים והבצל הירוק זה לצד זה בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכסים את הדג בטחינה ואופים כ-15 דקות.