חיתוכיות שוקולד גבינה וחלבה

בינוני

רמת קושי

30 דק

זמן הכנה

חלבי

סוג

חיתוכיות כייפיות במיוחד , מתכון באדיבות מיס פטל

מה צריך?

  • תבנית מרובעת בגודל 22X22 ס"מ (או 2 תבניות אינגליש קייק קצרות)
  • המצרכים:
    לשכבת השוקולד:
    250 גרם ביסקוויטים בטעם שוקולד
    100 גרם חלבה וניל, חתוכה לקוביות
    100 גרם חמאה
    ½ כוס סוכר
    ½ כוס קקאו
    ½ כוס מים
    1 כפית קפה נמס
  • לשכבת הגבינה:
    250 מ"ל שמנת להקצפה
    2 כפות אבקת סוכר
    2 כפות פודינג וניל
    200 גרם גבינת שמנת
    50 גרם חלבה וניל מפוררת
  • לגנאש:
    150 גרם שוקולד מריר
    150 גרם שמנת להקצפה 38%
  • לציפוי:
    אצבעות חלבה בקטנה בראכה
חיתוכיות שוקולד גבינה וחלבה

אופן ההכנה:

ההכנה:
מכינים את שכבת השוקולד:
מפוררים דק את הביסקוויטים (אפשר במעבד מזון) ומכניסים לקערה.
מוסיפים קוביות חלבה ומערבבים.
מכניסים לסיר נפרד חמאה, סוכר, קקאו, מים וקפה נמס, מביאים לרתיחה ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שכל החמאה נמסה.
מורידים מהאש ומצננים קצת. מוסיפים לקערת הפירורים ומערבבים.
שופכים את התערובת לתבנית ומהדקים.

מקציפים שמנת עם אבקת סוכר ופודינג עד שמתקבל קרם יציב.
מוסיפים גבינה ומערבבים היטב.
מוסיפים פירורי חלבה ומערבבים (משאירים 2 כפות פירורי חלבה לקישוט).
יוצקים את התערובת מעל לשכבת השוקולד, מיישרים ומכניסים להתייצבות במקרר.

מכינים גנאש:
ממיסים ביחד בפולסים שוקולד ושמנת. מערבבים עד שכל השוקולד נמס ומתקבלת תערובת חלקה ומבריקה. שופכים את הגנאש מעל העוגה ומכניסים להתייצבות במקרר.

מוציאים מהמקרר וחותכים למלבנים. מניחים על כל מלבן אצבע חלבה בקטנה ומפזרים מעט פירורי חלבה. שומרים בקירור.

עוד מתכונים מעניינים